Svet-Stranek.cz
MIROSLAV NOVÁK - KONSTRUKČNÍ KANCELÁŘ

BLOKY STUDENÝCH KANÁLŮ:NEJLEPŠÍ FORMY NA PRYŽ

BLOKY STUDENÝCH KANÁLŮ

CO TO JSOU BLOKY STUDENÝCH KANÁLŮ?
  • Blok studených kanálů - dále jen BSK, je zařízení, které dopraví pryžovou nebo silikonovou směs pomocí vhodných kanálů, do těsné blízkosti výrobku nebo dokonce i přímo do výrobku. Směs je zde udržována neustále v předehřátém stavu, vhodném k nastříknutí do dutiny výrobku. Je to je stav podobný jako v plastifikační komoře. Teplota směsi je asi 70 - 95 stupňů Celsia.
         Z výše uvedeného vyplývá, že rozvod směsi je proveden v BSK a nikoli ve vulkanizační formě, odkud se pak celý tento rozvod musí vyjmout a vyhodit do odpadu. Úspora je tedy zřejmá a je tím větší, čím dražší je použitá směs.
  • V současné době existují v České republice tři výrobci těchto BSK. Z toho dva používají originální konstrukci vytvořenou v mé kanceláři. Je to firma MB TOOL s.r.o.  www.mbtool.cz v čele s panem Marákem a firma GREGOR s.r.o. www.nastrojarna-gregor.cz v čele s panem Gregorem. Každý z techto systémů je jiný a používá jiné vstřikovače směsi. Oba druhy vstřikovačů jsou rovněž originální konstrukcí mé kanceláře. Přesto že jsou oba systémy rozdílné, mají jednu společnou vlastnost. Oba jsou vysoce spolehlivé a mají vysoký výkon tenperačních kanálů, což jim umožňuje přesnou regulaci teploty směsi v každém místě BSK. Oba systétémy používají dva temperační okruhy. Jeden okruh pro vstřikovače a jeden okruh pro desku kanálů. Tyto okruhy se však nechají na přání zákazníka libovolně upravovat a posilovat. Temperačním médiem může být voda nebo olej.
       Součástí BSK je topná deska, která nahrazuje původní topnou desku vstřikolisu. Topná deska BSK může být na 230 V nebo 400 V. Může být jedno, nebo třízónová. Vše podle požadavků zákazníka. Topný výkon odpovídá vždy původní topné desce vstřikolisu.
  • Pokud máte zájem o dodání konstrukce těchto BSK, musím upozornit, že konstrukci lze dodat pouze s výrobou BSK. Objednávejte tedy pouze hotové BSK na výše uvedených adresách. Obě firmy jsou schopny dodat i velmi složité vstřikolisové formy a tak se přímo nabízí možnost objednat zde celý komplet vstřikolisové formy v četně BSK. Je to nejlepší a nejlevnější varianta pro výrobu vašeho pryžového nebo silikonového výrobku. Forma a BSK bude totiž navržena současně v mé kanceláři a oba komponenty budou ideálně sladěny.
návštěvníků stránky
celkem143 173
tento týden57
dnes32